0299 373 557 info@pinks.nl

Sustainability of, in het Nederlands, duurzaamheid.

De Dikke van Dale zegt:
duur·zaam (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord; vergrotende trap: duurzamer, overtreffende trap: duurzaamst)
– lang durend: een duurzame vrede
– weinig aan slijtage of bederf onderhevig: eikenhout is duurzaam
– het milieu weinig belastend: duurzame energie wind, zon, waterkracht enz.; duurzaam produceren

Ook in ons werk zijn we bezig met sustainability, soms als specifieke eis van een opdrachtgever. Maar vaak ook omdat het een betere keuze is.

Een goed voorbeeld hiervan is het opnieuw gebruiken van pilaren en podia. Door ervoor te zorgen dat de basis van je pilaar goed is, kan je deze steeds opnieuw aanpassen. Bijvoorbeeld in een bepaalde kleur, materiaal of met een print. Zo creëer je steeds een nieuwe uiting op dezelfde basisvorm.
Maar ook door te kiezen voor karton in plaats van kunststof voor het produceren van bijvoorbeeld kleine visuals.
Voor een belangrijke opdrachtgever produceren we al enige tijd visuals op karton in plaats van kunststof. Niet alleen omdat dit een vereiste van hen is, maar ook zeker als een meer duurzame oplossing.

Ook onze decoratieafdeling hergebruikt diverse materialen die regelmatig in kleur (kunnen) worden aangepast.

Daarnaast kan je ook op een heel andere manier bezig zijn met duurzaamheid. Zo liggen er op het dak van het pand waar ons kantoor is gevestigd zonnepanelen. Hier wordt onze eigen stroom opgewekt. En is er in het bedrijfspand zelfs een biomassaketel waar eigen houtafval wordt omgezet in warmte.

Op deze manier proberen we allemaal ons (duurzame) steentje bij te dragen.

Bent u ook op zoek naar een meer duurzame oplossing voor uw display, wij denken graag met u mee. Mail naar info@pinks.nl en samen komen we tot een duurzamere oplossing.